Koupí “rozvozenky” můžete přispět na závoz potravin veteránům v nouzi

 04. 07. 2024      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

Spolek VLČÍ MÁKY vyzývá k podpoře veteránů formou potravinové pomoci. Od února rozváží dobrovolníci spolku potraviny a hygienické potřeby každý týden. Aktuálně zásobují 14 rodin, celkem 52 osob, z toho 22 dětí. Pro veterány, kteří trpí zdravotními problémy, je to významná úleva, když už vydávají spoustu peněz za léky a rehabilitace.

„Každý týden vyzvedáváme v Potravinové bance ovoce, zeleninu, mléčné výrobky a pečivo, které pečlivě roztřídíme a rozvezeme potřebným. V dubnu jsme při sbírce potravin získali zásoby mouky, cukru, rýže a těstovin. Veteráni, kteří jsou naší pomocí zásobováni, často trpí vážnými zdravotními problémy, a tak oceňují, že jim vše doručíme až do domu," popisuje předsedkyně spolku Miroslava Pašková.

Současně však dodává, že spolek nemá žádné dodatečné zdroje pro krytí nákladů na dopravu. Proto se teď obrací na veřejnost se sbírkou, v níž nabízí symbolické "Rozvozenky". Je to způsob, jak můžete přispět k udržení a do budoucna i rozšíření této efektivní pomoci. Týdenní závoz pro jednu rodinu stojí 200 Kč, měsíční pak 800 Kč. Dárci však mohou do sbírky přispět i jakoukoli libovolnou částkou.

Každý, kdo přispěje alespoň 200 Kč měsíčně, se automaticky stává členem Klubu přátel veteránů, což přináší další benefity, jako je přístup k plné verzi podcastů Veteran Story, diplomy malované dětmi z podpořených rodin a další symbolické dárky.