Nový podcast Veteran Story: Příběhy veteránů bez příkras

 26. 06. 2024      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

Nový Podcast Veteran Story přináší autentické vyprávění novodobých válečných veteránů, kde žádná otázka není tabu. Posluchači se dozvědí, jak veteráni zvládali bojové nasazení, jak se vypořádávali s návratem z misí, a jak se služba v armádě, zejména v zahraničí, podepsala na jejich zdraví a osobních vztazích. Podcast také mapuje, jak se veteráni vyrovnali s odchodem do civilu a hledáním nového pracovního uplatnění.

Kromě příběhů veteránů podcast nabízí rozhovory se známými osobnostmi spojenými s armádou, které se aktivně angažují v pomoci veteránům. V tuto chvíli jsou předtočené první tři díly podcastu. Vystupují v nich režisér a major AZ 601.skss Václav Marhoul (tento díl už měl premiéru), afghánský tlumočník české armády Del K. a do třetice bývalý velitel SOG Lumír Němec.

Další díly ovšem přinesou příběhy spíše neznámých veteránů, o to více by měly zprostředkovat syrové zážitky z misí nebo tvrdé srážky s realitou po ukončení aktivní služby. Tvůrcem podcastu je totiž Spolek VLČÍ MÁKY, který chce nejen popularizovat novodobé válečné veterány, ale rovněž vyvracet zažité mýty o nich.

Sledováním podcastu podpoříte veterány

Jednotlivé díly podcastu Veteran Story budou umísťovány na YouTube a Spotify, avšak ve zkrácené verzi. Plná verze, trvající obvykle přes hodinu, bude dostupná na HeroHero.co/VeteranStory pro předplatitele. Ti se stanou automaticky členy Klubu přátel veteránů pro pravidelné podporovatele Spolku VLČÍ MÁKY. Každý, kdo přispívá alespoň 200 korun měsíčně přes jiné platformy (např. Darujme), získá zase automaticky přístup na HeroHero.

Plány na podcast měl spolek už před dvěma roky, ale částka potřebná k zakoupení audio techniky byla příliš vysoká. Až letos se objevila možnost natáčet podcast bezplatně ve studiu Magenta Experience Center. Podcast stříhají dobrovolníci spolku svépomocí. V každém dílu je prostor pro reklamu jednoho sponzora, takže kromě popularizace veteránů může podcast generovat i další prostředky na pomoc těm, kteří zasvětili svůj život službě vlasti a nyní potřebují pomocnou ruku.